Monday, November 24, 2008

Εγώ, εσύ και η τριχόπτωση...ή αλλιώς η ανδρικού τύπου αλωπεκία στη ζωή μας...

Λέγεται ανδρικού τύπου διότι αρχίζει από τη κορυφή της κεφαλής και το μέτωπο. Μπορεί να είναι και γενικευμένη αν η μείωση μαλλιών υφίσταται σε όλο το τριχωτό της κεφαλής. Για μια γυναίκα όμως αυτές οι ιατρικές διευκρινίσεις δεν λένε πολλά. Βλέπει τα μαλλιά της να πέφτουν, να αραιώνουν, κάθε βράδυ κάθεται στο καθρέφτη να δει μήπως φάνηκε μισό εκατοστό παραπάνω από το κρανίο και νιώθει άσχημη. Άρρωστη.
1) Ελέγξτε το θυροειδή σας, πιθανόν ο υπερθυροειδισμός να είναι η αιτία.
2) Έχετε αρκετό σίδηρο; Τρέφεστε σωστά; Μήπως ακολουθήσατε καμία στραβή δίαιτα;
3) Μην χρησιμοποιείται έντονα χημικά προιόντα, πιστολάκι, σίδερο για τα μαλλιά και μην τα μαζεύετε σε πολύ σφιχτά χτενίσματα(καλά αυτό αν το κάνετε είστε μαζόχα προφανώς)
4) Περάσατε έντονο στρες; Μήπως γεννήσατε;
Αυτά είναι που σε ρωτάνε. Και αν η απάντηση σε όλα τελικά είναι όχι είστε στη κατηγορία του "Μην αγχώνεστε". Αυτό φταίει για όλα. Είστε αγχωτική. Να βέβαια εσείς και όλες οι υπόλοιπες γυναίκες που θα αρχίζετε να διακρίνετε με λιγότερα μαλλιά. Οχι δεν υπάρχουν φάρμακα, δοκιμάστε φαρμακευτικά σαμπουάν, γαλακτώματα, αμπούλες, χάπια, μάσκες. Δοκιμάστε να κουρευτείτε.
Και αν ακόμα απορείτε καλωσήρθατε στο κλαμπ. Ναι ισχύει οτι οι επιστήμονες δεν μπορούν να δώσουν κάποια σαφή εξήγηση για την πάθηση. Ίσως φταίει η μόλυνση του περιβάλλοντος ίσως κάποια αναπάισθητη ορμονική αλλαγή.
Υπάρχουν καλά νεα. ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ακόμα και αν αυτό περιμένετε να γίνει. Και εγώ δεν το πίστευα αλλά ισχύει. Απλά χρειάζεται παραπάνω προσοχή, καλό θα είναι να παίρνετε σωστά προίοντα περιποίσης. Μπορειται να δοκιμάστε θεραπεία με ενέσεις κάτω από το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, νομίζω δουλέυει. Πολύ καλά είναι και τα παραδοσιακά μέσα όσο και αν φαίνεται περίεργο. Λάδι στα μαλλιά πριν το λούσιμο, ξύδι για να μαλακώσουν μετα. Πολλή φροντίδα και πολλή προσοχή. Και οκ ναι το κρανίο μου/ της φαίνεται λίγο σε μερικά σημεία κοντά στη χωρίστρα. Αλλά αυτό δεν μας κάνει και ανάπηρες.
Οι άνθρωποι ζουν με πολύ χειρότερα, αυτό συνηδειτοποίησα σε κάποιο σημείο. Και σταμάτησα να μετραω πόσες τρίχες έφυγαν στο λούσιμο. Σταμάτησα να ψαχνω το ιδανικότερο σημείο για τη χωρίστρα, μην τυχόν και φανεί τίποτα.Σταμάτησα να κοιτάω με προσοχή τα ξένα κεφάλια να δω αν έχουν περισσότερο μαλλί. Δε κάνει να αγχώνομαι πια ειπαμε :)

4 comments:

Ενεσούλα said...

Μα τι χαζομπλόγγερ!
Δεν πήρε το σχόλιο!
Τεστ και το ξαναγράφω...

Ενεσούλα said...

έλεγα λοιπόν:
Πάρε και κανένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα με μπόλικη βιταμίνη Ε, βοηθάει. Το μουρουνέλαιο, αν και μπλιαχ, είναι μια καλή επιλογή.
Και σταμάτα να αγχώνεσαι!
ΤΩΡΑ όμως!
Είδες εύκολο που είναι; Λέμε τώρα...
Φιλάκια

dreamer... said...

από μουρουνέλαιο περάσαμε, και από βιταμινούχα σκευάσματα...και ο σίδηρος μου έφτασε να χτυπάει κόκκινο λολ

Rea said...

α δωσε λιγο κ στον δικο μου που ναι μονιμως χαμηλος :ρ