Sunday, September 21, 2008

Θα κάνω την ΄χαρη στο φίλο και συνάδλεφο μου τον νοσηλευταρά επαναστάτη που σχολίασε το προηγούμενο ποστίδιο, και θα γράψω για τη νοσηλευτική. Αυτό ακριβώς προσπαθεί εξάλλου. Να μας αφυπνίσει, με τον έναν και μοναδικό του τρόπο. Μόνο που εδώ δεν θα με έχει σύμμαχο. Γιατί το να αυτορποβάλλεσαι μέσω μια τουλάχιστον αστείας επαναστατικότητας και μαγκιάς το θεωρώ περασμένο στάδιο της εφηβείας. Η αλήθεια είναι οτι με έκανε να νιώσω ένα με το χώμα με το σαρκαστικό του σχόλιο και σκέφτομαι από αύριο να ανοίξω ένα σταντ στη σχολή όπου θα βάλω τισ αφίσεσ των ηγετών και θα προτρέπω τους φοιτητές να πετάνε βελάκια στις μούρες τους για να μην ξεχνούν την ιερή αποστολή τους, να διασώσουν τη νοσηλευτική.
Εδώ όμως ήρθε ο καιρός να αναφέρω τι είναι νοσηλευτική. Είναι μια επιστήμη που επικετρώνεται στη φροντίδα(με την ευρύτερη δυνατή έννοια ) του ανθρώπου. Εξ'ου 2 συμπεράσματα...Πρώτον μια ενιαία επιστήμη πρέπει να διδάσκεται από ενα εκπαιδευτικό ίδρυμα. Ναι ναι μπορείτε τώρα να με σκοτώσετε αλλά θεωρώ απαραίτητη τη συγχώνευση ΑΕΙ και ΤΕΙ. Άμα θέλουμε να αντιμετωπιζόμαστε σαν επιστήμονες πρέπει για αρχή να ενωθούμε και να έχουμε ομοιογένεια. Δεν υπονοώ με κανέναν τρόπο οτι τα τει είναι λιγότερο αξιόπιστα, ή οτι δεν διδάσκεται εκί καλά η νοσηλευτική. Όπως εξάλλου και στα αει. Παντού υπάρχουν ελλείματα γιαυτό χρειαζόμαστε κάτι ενιαίο. Δεύτερον, η νοσηλευτική χρειάζεται επαγγελματίες που αγαπούν εκείνο που κάνουν. Που αγαπούν τον άνθρωπο. Και τον βαζουν σε πρώτη μοίρα. Θα μου πείτε τώρα αυτοι φταίνε, που τα δίνουν όλα και δεν σκέφτονται τουσ εαυτούς τους, που δεν σηκώνουν κεφάλι και δεν διεκδικούν τα δικαιώματα τους. ¨οχι φταίνε οι αδιάφοροι, που βγάζουν τη βαρδια για υποχρέωση, που δεν τους νοιάζει παρά να τρυπώσουν στο δημόσιο.
Τέλος, θεωρώ την προαίρεση του συνάδλεφου εξαιρετική. Καλά κάνει και φωνάζει αν αυτό πιστέυει πως είναι το σωστό. Μονο που ο καθένας έχει ένα δικό του τρόπο να αντιμετωπίζει τα πράγματα, και μια δική του προσέγγιση.
Είχα ένα πολύ σοφό παππού που έλεγε, "αν είσαι ο καλύετρος στο επάγγελμα σου, όποιο και αν είναι, θα κάνεις τη διαφορά"
δεν είμαι από εκείνους που θα διεκδικήσουν το δίκιο με φωνές, αλλά από εκείνους που θέλουν να αποδείξουν έμπρακτα γιατί το επάγγελμα χρειάζεται σεβασμό.

14 comments:

Anonymous said...

Mάλλον ταράχθηκε ο μακάριος ύπνος της συμπαθεστάτης συνεδέλφισσας, ο ύπνος που της εξασφαλίζουν οι μπράντσο.
Ως ωραία κοιμωμένη, λοιπόν, αραδιάζει κάμποσα όμορφα, χωρίς να πολυσκεφτεί πως μάλλον δε είμαι ούτε ο μπάγκ, ούτε ο στοκ(ος), ούτε ο σπόκ, ούτε ο ρομπεν, ούτε ο χόμο νεάτερνταλ.
Σοου φάκιν σεϊμ...
Πάμε πάλι λοιπόν:
Για αρχή, δεν είδα κάπου να ζητάω συμμάχους. Ζήτησα να γράψετε κάτι για τη νοσηλευτική μιζέρια. Η ωραία κοιμωμένη, γράφεις ένα κάρο πράγματα-και καλά κάνει- μα τη νοσηλευτική την είχε γραμμένη στα... σενάρια της μπράντσο.
Αν είδα καλά, μόνο για την εξεταστική έχει γράψει άντε και κανα δυο άλλα στο φλου.
Επομένως, μάλλον πέτυχα στο να γράψει έστω αυτά που έγραψε τελευταίως.
Μπορείς να με φωνάζεις έφηβο, αγαπητή συναδέλφισσα.
Μάϊ νέϊμ ιζ έφηβος, orderly έφηβος.
Ως γνωστόν, οι έφηβοι της κερκίδας είναι η μόνη ελπίδα σε αυτό το μπουρδέλο, το οποίο έχει κατακλυστεί από τους "σοβαρούς" (σε αντίθεση με τους αστείους επαναστάτες), και βέβαια τους "ώριμους" και "ώριμες" οι οποίοι/ες έχουν ωριμάσει τόσο που, ατυχώς, σάπισαν.
Ας δούμε τι είναι η νοσηλευτική λοιπόν, αφού ξεπεράσαμε με αναγκαίους ελιγμούς τα βελάκια από τα τρεμάμενα χέρια τα οποία, το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να χειροκροτούν τις μπράντσο της σαπίλας.
Ξεκινάμε από την πρώτη μισή αλήθεια.
Πως η νοσηλευτική είναι επιστήμη. Ως γνωστόν, η νοσηλευτική είναι επιστήμη και... τέχνη, κάτι το οποίο οι γιατρολιγούρηδες αντεπαναστάτες και αντεπαναστάτριες, ξεχνάνε μονίμως να αναφέρουν.
Ο ακριβής ορισμός της νοσηλευτικής ουν, έχει άμεση σχέση (και) με τους όρους με τους οποίους θα επιτευχθεί η "ομοιογένεια", δηλαδή η ενοποίηση.
Ούτε μισή γραμμή γι αυτούς τους όρους...
Εκατό γραμμές για τη μπράντσο, σταντ για τους ηγέτες μα ούτε μισή αράδα για ένα τόσο σημαντικό θέμα, το οποίο προφανέστατα δεν αφορά μήτε και απασχολεί τη μπράντσο και τον μπάγκ.
Από τη στιγμή, που δεν αφορά αυτά τα σούριελα, δεν αφορά και την ωραία κοιμωμένη μας.
Το καλό είναι πως αύριο θα την έχω πάνω στο τμήμα -όχι στο δημόσιο, μιας και όλα πρέπει να γίνουν ιδιωτικά, για να χωνόμαστε πια στα ιδιωτικά-.
Πάντως η συμπαθεστάτη συνάδελφος μου, αναγνωρίζει το καλό της προαίρεσης και πρόθεσής μου. Άσχετα αν ο δρόμος για την κόλαση έχει στρωθεί με τις καλύτερες των προθέσεων...
Αυτό το λέω καθότι, ο παππούς της μάλλον της τα είπε μισά:
Για να είσαι ο καλύτερος στο επάγγελμά σου θα πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς παίζει με το επάγγελμά σου.
Γιατι οι σημερινές συνθήκες στη νοσηλευτική δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια να ασκήσεις το επάγγελμά σου...
Πόσο μάλλον να γίνεις ο καλύτερος...
Ο δικός μου παππούς, λοιπόν, έλεγε πως το δίκαιο είναι το... όπιο του λαού.
Επομένως δεν τίθεται θέμα δίκαιου μα επαναστατικής νοσηλευτικής.
Ως επιστήμης και τέχνης...

dreamer... said...

:))))))))))

Ενεσούλα said...

@Αγαπητέ Orderly,
είσαι πολύ μικρός και πολύ επαναστάτης ακόμα.
Όταν φας τα χαστούκια σου θα σου πέσουν τα φτερά.
Και ίσως τότε δεις την ουσία του επαγγέλματός μας, που είναι απλά μία:
Η φροντίδα των ασθενών, όσο καλύτερα μπορούμε!
Ευχαριστώ

Rea said...

βασικα σορρυ κιολας αλλα γω σπουδαζω κοινωνιολογια
ποτε δε θα κατσω να γραψω στο μπλοκ βαθυστοχαστα ποσδτ για την κοινωνια μας, την δομη της, το τι ευθυνεται για την εξελιξη της και διαφορα αλλα απο αυτα που μαθαινουμε στη σχολη.
οχι επειδη δε μου αρεσουν αλλα γιατι το μπλοκ για εμενα ναι καθαρα κομματι για να ξεδινεις κ να γραφεις μερικες μλκς για τους φιλους σου.
ποιο το νοημα λοιπον να καθοταν η "ωραια κοιμωμενη" οπως την αποκαλεις να γραφε 1000 ποστ για την νοσηλευτικη? ναι ειναι σπουδαια επιστημη κ μπλα μπλα μπλα αλλα στη ζωη δε μπορεις να σαι κολλημενος σε κατι. χρειαζεσαι κ αλλα πραγματα για να καταφερεις να βγαλεις την καθε μερα. ειδικα σε ενα επαγγελμα οπως το δικο σας που ναι εχει πολυ μιζερια.
για να στο πω καθαρα, get a life. το κολλημα σου με την νοσηλευτικη μου φαινεται υπερβολικα τρομακτικο να σου πω την αληθεια

Anonymous said...

Αγαπητέ orderly,
Διατείνεσαι οτι είσαι αριστερός και όμως έχεις ξεχάσει ένα πολύ βασικό θέμα.Σκοπός σου με άτομα όπως η αγαπητή dreamer, της οποίας τις πολιτικές απόψεις δεν γνωρίζεις και ούτε μπορείς να κατανοήσεις μέσα από ένα ποστ ενός μπλογκ, δεν πρέπει να είναι η μείωση τους, ή o a priori αφορισμός όσων πιστεύουν.Σκοπός είναι αν τα καταφέρεις μέσω δημιουργικού διαλόγου και της διαλεκτικής (αμφιβαλλω αν την γνωριζεις με βαση τα οσα γραφεις) να τους πεισεις για την επαναστατικη θεωρία που πρεσβεύεις.Μην ξεχνάς ότι όπως λέει ένας πολυ σοφός κύριος εδω που μένω «Μετα την ‘’επανάσταση’’ κλαίμε πάνω από τα πτώματα των νεκρών αντιπάλων επειδή δεν είμασταν εμείς ικανοί να τους πείσουμε για την ‘’αλήθεια’’ μας».Σε παρακαλώ διαλογίσου λίγο πάνω στο παραπάνω και ελπίζω να σου αλλάξει λίγο την σκοπιά μέσα από την οποία προσσεγγίζεις και μιλάς.Eπίσης δεν νομίζω να σε εξουσιοδοτεί κανένας στο να λογοκρίνεις στο τι θα γραφετε σε καθε μπλογκ.Τα μπλογκ είναι μέρος προβληματισμού ένα on-line diary και η dreamer το χειρίζεται με αυτόν ακριβώς τον τρόπο, μεγιά της με χαρά της.Τέλος κοίτα γύρω σου σε άλλα επαγγέλματα-όχι μόνο στη νοσηλευτική-και πες μου αν ισχύει αυτο που λές ‘’ Για να είσαι ο καλύτερος στο επάγγελμά σου θα πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς παίζει με το επάγγελμά σου‘’;Γιατί εγώ προσωπικά βλέπω σάπιους ανθρώπους να ανεβαίνουν στην ιεραρχία της ‘’ωραίας μας κοινωνίας’’ σε νευραλγικά επαγγέλματα και να μην κατέχουν ούτε την ουσία του επαγγέλματός τους ούτε την στοιχειώδη ηθική που ένας επιστήμονας απαιτείται να κατέχει για να διακρίνει τις κακοτοπιές του συστήματος και του κεφαλαίου και με την επιστήμη του να μπορέσει να οφελήσει τον ‘’ανθρωπο’’, για να είμαι ειληκρινής ορισμένες φορές δν χρειάζεται ούτε καν να κατέχει το γνωστικό αντικείμενο πάνω στο οποίο ασκεί το επαγγελμά του, οπότε μάλλον υπερβολικά αισιόδοξος ήταν ο παππούς της dreamer…

Συντροφικά ‘’Το προτσές της νόησης’’.

Anonymous said...

Ας αρχίσω από την Ενεσούλα.
Ενεσούλα, τα περί μικρού τα ακούω βερεσέ.
Κυρίως γιατί μάλλον σου ρίχνω από προϋπηρεσία αν αναλογιστούμε πως στη μικρή ηλικία μου, με κάποιους πρόχειρους υπολλογισμούς, έχω περισσότερη προϋπηρεσία από όση είχες εσύ...
Γιατί άλλοι δουλεύουν σε τμήμα από τα 17 και τον στρατό τους και άλλες, προσθέτουν κουτοπόνηρα τα χρόνια της σχολής σε αυτά της προϋπηρεσίας...
Κάτι που σημαίνει πως με τα χρόνια προϋπηρεσίας μου, στην ηλικία σου μπορεί να χω τα διπλάσια από όσα έχεις εσύ...
Κάτι που τεκμαίρεται από τα ενσημάκια.
Όσα χαστούκια κι αν φάω, δηλαδή, τα φτερά είναι φτερά.
Κι επειδή υπάρχουν φτερά και φτερά, από αυτά της σερβιέτας μέχρι της κότας, δε νομίζω πως χρειάζονται χαστούκια για να πέσουν.
Στις σερβιέτες και κότες είναι πεσμένα, προφανώς, γιατί έτσι βολεύει.
Επομένως, από ένα βολεμένο παλιμπαιδισμό δε γίνεται να δεχτώ υποδείξεις.
Όπως, για παράδειγμα, περί της ουσίας του επαγγέλματός μας.
Γιατί πρέπει κάποιος να είναι πολύ βολεμένος ώστε να έχει την αυταπάτη πως στα νοσοκομεία, σήμερα, υπάρχει φροντίδα.
Η μόνη φροντίδα προέρχεται από τους συγγενείς των ασθενών. Οι νοσηλευτές δεν επαρκούν ούτε για τα βασικά.
Αυτό πρέπει να είσαι όντως μικρός και να χεις φτερά για να το δεις.
Γιατί ο παλιμπαιδισμός το αφήνει όταν βγαίνει "έξω" από το νοσοκομείο, όντας ολωσδιόλου αποξενωμένος και από τη φροντίδα και από την επανάσταση και από τα φτερά.
Σνιάρφ... Σνιάρφ...

Για τη φίλη μας τη Ρέα, μάλλον δεν κατάλαβε μερικά πράγματα.
Η διαφωνία μου με τις συναδέλφους δεν έχει να κάνει πως στο blog τους πρέπει να γράφουν όσα σημειώνουν τα βιβλία της σχολής μα όσα ΔΕΝ σημειώνουν τα βιβλία.
Δηλαδή, μερικά πραγματάκια για την εργασιακή εξαθλίωση των νοσηλευτών και στο πώς θα την ξεπεράσουμε.
Νομίζω είμαι κατανοητός αλλά δεν έχω πρόβλημα να επανέλθω αν χρειαστεί.

Για το σύντροφο τώρα, δε μπορώ να καταλάβω ποιός ο λόγος να μου αραδιάζει ένα κάρο τσιτάτα.
Ο νοσηλευτικός φιλοτομαρισμός, ο οποίος αποτυπώνεται τέλεια στα blog τα οποία κριτικάρισα από νοσηλευτική σκοπιά, δεν έχει να κάνει ούτε με την αριστερά ούτε με τίποτα.
Δε χρειάζεται να είναι κάποιος αριστερός για να δει πως η νοσηλευτική έχει φτάσει στον πάτο και πως -επιτέλους!- κάτι πρέπει να γράψει (και) γι αυτό πέρα από τα μάτσα μούτσα, αχ πόσο σε αγαπώ και αχ γιατί με παράτησες.
Δε γίνεται να είσαι νοσηλευτής ή έστω μελλοντικός νοσηλευτής και να μη βλέπεις το νοσηλευτικό εργασιακό μεσαίωνα.
Πόσο, μάλλον, να τονε βλέπεις και να λες πως τον αφήνεις... μέσα στο νοσοκομείο όταν σχολάς.
Επομένως, αν θέλεις να αρχίσω περί διαλεκτικής κανένα πρόβλημα μόνο που δε θα περιοριστώ σε τσιτάτα...
Για την ωραία κοιμωμένη, ειδικότερα, δεν ήμουν εγώ αυτός που μίλησε για "πολιτικά πιστεύω".
Αυτή έβαλε σταντ κι άρχιζε να πετάει βελάκια νομίζοντας πως είμαι κανά κομματόσκυλο από αυτά της σχολής της.
Πήρε την απάντηση και μάλλον κατάλαβε.
Μάλλον...
H νοσηλευτική έχει φτάσει στον πάτο και τον έχει ξεπεράσει την ώρα που άλλες χειοκροτούν τις μπράντσο κοιταζόμενες στον καθρέφτη και άλλες το αφήνουν όταν "ζούνε" (και καλά αυτό το "ζούνε") έξω από το νοσοκομείο.
Αυτή είναι αλήθεια, που ως γνωστόν είναι το μόνο επαναστατικό πράγμα...
Με τα φτερά ανοιχτά και με μπόλικα χαστούκια στην πλάτη μου,

orderly.

Looser said...

μπλα μπλα
βαρεθηκα
δε τα διαβασα ολα τα κομμεντς
ηθελα απλως να σου πω οτι σε αυτο που σου ειπε ο παππους σου, ειχε δικιο, αλλα ξεχασε να σου πει και κατι αλλο.
ναι μεν αν εισαι ο καλυτερος θα κανεις τη διαφορα, απο την αλλη ομως, το θεμα ειναι οτι στη λεξη "καλυτερος" χωραει μονο ενα ατομο.
παντα ενας μονο θα ειναι ο καλυτερος στη δουλεια του.
οι υπολοιποι τι να κανουν; να πανε να πεθανουν;
δεν εχω ιδεα για πιο λογο τρωτε τα ρουχα σας με τον αλλον, ουτε ποιος εχει δικιο και αδικο, απλως ηθελα να προσθεσω οτι το να σκεφτεται καποιος με τη λογικη "εγω θα ειμαι ο καλυτερος αρα δε θα εχω προβλημα" ειναι εγωιστικο.
και απο οτι ξερω η νοσηλευτικη δεν ειναι εγωιστικο επαγγελμα

dreamer... said...

ε ρε δν πάμε καλά... ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του ( ειδικά εσύ ρε άνδρο, με όλο το σεβασμό αλλά είπες το τελείως άσχετο!με την φράση εκείνη εννοούσε ο παππούς μου οτι αν εισαι καλός σε κάτι το προάγεις σαν κλάδο, όχι οτι βολεύεσαι εσύ, έλεος)
τελοσπάντων ο ορντερλι βρήκε πράγμα στη ζωή του να ασχολείται οκ, ας τον αφήσουμε να χαρεί. ευχαριστώ τους τρεις που με υποστηρίξανε, αλλά στου κουφού την πόρτα ειδικά στου πεπεισμένου πως σώζει τον κόσμο, όσο και αν χτυπάς θα σου πετάει τις ιδέες του.
άντε πλεον, αμα δεν ξέρεις από στοιχειώδη ανθρώπινη ευγενική συμπεριφορά τι να πεις. πάνε διαδήλωσε στο καλό!
και ψιτ να σαι καλα που προάγεις την συναδελφική αλληλεγγύη επιτιθέμενος στους συναδέλφους σου. Συνέχισε και ο κόσμος θα σε συμπάθησει να σαι σίγουρος.

Anonymous said...

Η ωραία κοιμωμένη, αυτή που είναι το πλέον ευγενικό άτομο στον κόσμο, αυτή που στάζει μέλι ευγενείας, αυτή που συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το ευγενικό δαχτυλάκι της, αυτή που ό,τι δεν πιάνει το κάνει ως ευγενική αλεπού κρεμαστάρι, αυτή που πλέει σε ευγενικά πελάγη αυτοϊκανοποίησης και ευγενικών αυταπατών, με λέει κουφό, αγενή, και το ευγενικότερο, πως επιδιώκω να με συμπαθήσει ο ευγενικός της κόσμος...
Στα @@ μου η ψευτοευγένειά σας κεχαριτωμένη κι ευγενεστάτη κοιμωμένη μου.
Στα @@ μου και ο ευγενικός σας κόσμος, τον οποίο δε θέλετε να αλλάξετε...
Σάλτα και... χαριεντίσου μπροστά στον καθρέφτη σου, κι άσε με μένα να πηγαίνω στις πορείες.
Κλείσε τα μάτια και τα αυτιά σου σε όσα γράφει ο άλλος, μείνει προσγειωμένη στην ευγενική σαπίλα του δωματίου σου και γάμα με.
Ούπς!
Τα οποία αυτάκια και μάτια, έχεις αφιερώσει σε βλάκες και βλαμένες είτε τβπερσόνες-για να μην ξεχνάμε από που ξεκινήσαμε...- είτε ευγενικούς έρωτες οι οποίοι δε θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο όντας στην ευγενική κοσμάρα τους...
Η συναδελφική αλληλεγγύη περνάει από αλλού και όχι από την ψευτοευγένεια.
Περνάει από εκεί που κωλοχτυπούμενοι εκείνοι που δεν ζουν, κατηγορούν εκείνους που όντως ζουν, ότι βρήκαν κάτι για να ζουν, την ίδια στιγμή δηλαδή, που οι ίδιες ακόμα ψάχνονται για το αν αξίζει να ζουν ώστε να βλέπουν σεξ εντ δε σίτι ιιιιί χα!! Κιτς...κιτς κιτς... Μπρρρρ τα πράϊτα σε λέω!!

orderly

dreamer... said...

το νόημα της ζωής μου το βρήκα εδώ και πολύ καιρό και δεν νιώθω καμία αναγκη να αποδειξω τίποτα και σε κανέναν. Ήρθες στο προσωπικό μου (έστω και διαδικτυακό) χώρο και άρχισες να πετάς κατηγορίες. Αυτό δεν δικαιολογείται από καμία άποψη. Το αν βλέπω σεξ εντ δε σίτι δεν σε αφορά καθόλου, το σχόλιο σου ηταν άσχετο με το ποστ που είχα κανει. Όπως και τα σχόλια σου σε άλλα μπλογκ.Δεν σέβεσαι αυτούς που γράφουν. Ούτε καν σέβεσαι το γεγονός οτι ο άλλος μπορεί να μην συμφωνεί μαζί σου. Αν πιστεύεις οτι φέρεσαι σωστά, σηκώνω τα χέρια ψηλά, μπορείς να απαντήσεις σε αυτό το σχόλιο με ένα ακόμη αγωνιστικό κείμενο. Για μια ακόμη φορά θα με πείσεις να μην μπλέκω με συνδικαλιστές και φωνακλάδες. :)

Anonymous said...

Όπως γουστάρω θα απαντήσω ευγενεστάτη ωραία κοιμωμένη μου.
Πάντα αγωνιστικά, αλλά όπως γουστάρω.
Λές πως ήρθα στον "προσωπικό σου χώρο" κι άρχισα τις κατηγορίες. Τιμή μου και καμάρι μου. Απαγορεύεται?
Γιατί πάνω σε αυτές τις κατηγορίες δεν είχες να απαντήσει κάτι πέρα από χαζομάρες περί... συνδικαλιστών, κομματόσκυλων και φωνακλάδων.
Τα κανες όλα μια σούπα και μου τη σέρβιρες.
Δε ζήτησα να αξιολογήσεις το φέρσιμό μου το οποίο, πίστεψέ με, μια χαρά το βρίσκω κι αν σου αρέσει. Αν δε σου αρέσει ΝΑ η γη ΝΑ κι ουρανός.
Όσο για το άλλο το μπλόγκ, εξήγησα στην Ενεσούλα -γιατί επιμένεις να κρύβεσαι πίσω από το ευγενικό δαχτυλάκι σου-, πως είχα αποθηκεύσει εκείνο το πόστ και δεν είχα δει την ημερομηνία. Πάντως αυτό που είχα να πω το είπα ξεκινώντας από το ποστ που διάβασα.
Όπως έκανα και με το δικό σου. Σχολίασα το ποστ κι άσε τα σάπια. Εσύ άρχισες να πετάς παπαριές για κόμματα και ιστορίες για αγρίους, προφανώς γιατί δεν σου άρεσαν όσα έγραψα.
Δικαίωμά σου.
Σε χάλασε, όμως, τι να κάνουμε.
Περαστικά ευγενεστάτη ωραία κοιμωμένη μας.

οrderly

Anonymous said...

Κριμα ρε orderly.Απεναντι μου στην οθονη ωλεπω ενα συντροφο, ενα ατομο που μπορω να πιαστω αλυσιδα μαζι του σε μια πορεια αλλα σε καμια περιπτωση ενα ανθρωπο που με την παρουσα γλωσσα μπορει να πεισει ανθρωπους να ασχοληθουν με το κινημα και την επαναστατικι θεωρια.Ηδη το καταφερες εδω με την dreamer και ειναι κριμα γιατι αν την ηξερες θα ηξερες οτι η προσφορα της στο να θεσεις ξανα την νοσηλευτικη στο βαθρο της ανθρωπιας που της αξιζει θα ηταν καθοριστικη και σημαντικη.Ελπιζω στην σχολη σου και στην προσωπικη επαφη με ανεξαρτητους να μην εισαι τοσο αδιαλακτος, αθυροστομος και καθετος.Καταλαβε οτι ο κοσμος δεν εχει την πολυτελεια να χασει μυαλα, το κινημα δεν εχει την πολυτελεια να χασει μυαλα και ισως μολις τωρα να χασαμε ενα σημαντικο συντροφε...

Anonymous said...

Χarondio, ατυχώς, πάντα είμαι αδιάλακτος, αθυρόστομος και κάθετος. Ειδικά όταν τυπάκια σαν την ωραία ευγενεστάτη κοιμωμένη μας νομίζουν ότι μπορούνε να πουλάνε πνεύμα.
Στο καλό και να μας γράφουν τα σούργελα.
Δεν προσπάθησα ούτε και προσπαθώ -ποτέ δεν το κανα και πουθενά- να πείσω κάποιον. Απλά περιγράφω τον τρόπο που τα μάτσα μούτσα και οι χαζομαλακίες δε μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα.
Ε αυτό κάπως πρέπει να σπάσει.
Και αυτό δε γίνεται με χαδάκια στα αυτάκια...
Σιγά τα μυαλά που χάνονται να πούμε. Μιλάμε και καρασούργιελα.
Τα προσκυνημένα μυαλά είναι καμμένα μυαλά.
Αυτό πρέπει να το πάρουμε πρέφα όσο είναι καιρός και να τους κράζουμε μπας κι έρθουν ποτέ στα ίσα τους έστω από αντίδραση.
Μέσα από τον ηλίθιο ατομικισμό τους, ο οποίος περιγράφεται άψογα στα εμετικά σεξ εντ δε μαλακία,και την ταύτισή τους με αυτές τις μαλακίες -περιμένοντας να τις .... ο μπάγκ- νομίζουν ότι θα κινούνται για πάντα στον αφρό της κοσμάρας τους.
Τον πούλο θα πάρουνε και θα ναι μέρα μεσημέρι.
Η άλλη η Ενεσούλα ρε κάνει "e-λερνινγκ"! Θα τρελαθούμε εντελώς να πούμε. Πιθανότατα κλινική εκπαιδεύτρια των ΤΕΙ κάνει e-λερνινγκ, πιστή στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, μέχρι να μαζέψει αρκετά "προσόντα" και βολευτεί σε κανά ΤΕΙ ή κανά κολλέγιο καλή ώρα.
Μετά θα πηγαίνει πιο άνετα να κάνει "γιόγκα" στο γυμναστήριο...
Μιλάμε τα χει παίξει ο κόσμος ρε.
Τα χει παίξει για τα καλά.
Το σύστημα δε μεταρρυθμίζεται σύντροφε. Το σύστημα ανατρέπεται.
Να σαι καλά.

orderly

Anonymous said...

Ρε δν καταλαβαινεις κατι απλο.Ηταν απλα ενα ποστ!!!!Νιωστο λιγο αυτο ρε γμτ, νιςσε οτι ολο αυτο δν εχει καμια σχεση με το πως βλεπει η dreamer την κοινωνια τις πραξεις της για την αλλαξει και οτιδηποτε αλλο.Το "e-learning" δεν καταλαβαινω γιατι σε ενοχλει, για τα αντιμαθηματα δεν εχεις ακουσει ποτε σε καιρους κατακηψεων;;;Επισης μην προεξοφλεις τι θα γινει ο αλλος γιατι μπορει το μελλον να ερθει και να φας γερη στη μαπα και δεν θα εχει πλακα...Δεν μιλαω για χαδακια στα αυτακια απλα για ενα πιο ανθρωπινο και πολιτισμενο approach.Τελος επετρεψε μου να γνωριζω λιγο καλυτερα, και οχι βασιζομενος σε ενα και μονο ποστ ενος μπλογκ, το αν αυτο το μυαλο ειναι ή οχι για χασιμο.Τελος φυσικα και το συστημα δν μεταρυθμιζεται οι ανθρωποι ομως ναι και η dreamer δν ειναι το συστημα ελεος δλδ...