Wednesday, September 24, 2008

Κάτα φαντασίαν...ιατρός

αφιερωμένο εξαιρετικά σε μια αιθέρια ύπαρξη του ΙΚΑ που βρίσκει αρρώστιες εκεί που δεν υπάρχουν και γράφει εξετάσεις που αντεδείκνυνται...

Ξέρετε πάντα ήμουν πολύ ελαστική όσον αναφορά τα ιατρικά λάθη. Οι ιατροί είναι άνθρωποι και δεν μπορούν να είναι τέλειοι δυστυχώς. Αρκεί να ξέρουν να τα παραδέχονται και να προσπαθούν να τα διορθώσουν. Έλα όμως που υπάρχει μια κατηγορία ορκισμένων στον Ιπποκράτη που κάνουν τα λάθη επάγγελμα. "Πουλάνε" επιστήμη μόνο και μόνο για να αποδείξουν στον εαυτό τους οτι δεν είναι τοσο ζώα όσο νιώθουν. Ελάτε τώρα που δεν τους ξέρετε...οι κατα φαντασίαν γιατροί έχουν διακριτικά σημάδια: ύφος μέγα επιστήμονα, βλέμμα στραμμένο στο υπερπέραν όπου επικοινωνούν με τα πνεύματα του Παστέρ και του Ασκληπιού ,και ένα σωρό ιστορίες από την πολύχρονη κλινική τους εμπειρία. κατά βάση το πακέτο συνοδεύεται από αγενέστατη συμπεριφορά, που σκοπό έχει να σε βάλει στη θέση σου: του βρωμερού κατηορούμενου που φέρει πάνω του όλες τις αρρώστιες...Το κακό της υπόθεσης όμως δεν είναι αυτό. Είναι αστοιχείωτοι με την ιατρική. Ακολοθούν τη διδασκαλία του 1850 οταν τελείωσαν το πανεπιστήμιο και δεν νοιάζονται για τον ασθενή , παρά σαν περίπτωση για το ιστορικό τους. Βλέπουν πάντα αυτό που θέλουν να δουν , όχι αυτό που έχεις, και σου κάνουν κυρήγματα για άσχετα μεν θέματα, στα όποια όμως κάναν διδακτορικό κάπου πριν πέσει η Χούντα.
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!! Γιατί κανείς δεν τους αντιμιλάει, γιατί το υποτιθέμενο "κύρος" τους προκαλέι φόβο και τρόμο, γιατί ταλαιπωρούν κόσμο.
Δυστυχώς έχετε περισσότερες πιθανότητες να τους συναντήσετε σε τίποτα ΙΚΑ και δημόσια ιδρύματα, διότι εκεί δεν παίρνουν χαρτονομίσματα απευθείας από τον πελάτη, οπότε και τον γράφουν εκεί που δεν πιάνει ούτε η συνταγή τους.
Προσοχή εαν πέσετε πάνω σε τέτοιο δείγμα χόμο σάπιενς, τρέξτε!!! ( και χρόνο θα γλιτώσετε και νέυρα, και θα βελτιώσετε την καρδιοαναπνευστική λειτουργία με τοσο τζόκινγκ)

1 comment:

Ενεσούλα said...

Πολύ απλά, κάνουν ένα επάγγελμα που δεν αγαπούν και για το οποίο δεν έχουν τα φόντα!
Τρέξτε μακριά!

Υ.Γ. Φιλενάδα, σου έχω προσκλησούλα!